loading

Business > SMATV > Projecten in uitvoering
 NL EN
search
Projecten in uitvoering
KwaZeGa Utrecht
De vier flats van woningbouwcorporatie Bo-Ex worden voorzien van een GSO systeem.
Op 1 van de vier flats staan 8 schotelantennes centraal geplaatst. Vanaf dit punt worden de overige 3 flats voorzien van het GSO signaal door gebruik te maken van glasvezels. Vanaf de sterpunten is er gekozen om weer elektrisch (via coaxkabel) het satellietsignaal te verdelen naar de woningen. Het voordeel is dat deze oplossing voordeliger is en alle bewoners de beschikking hebben over 8 satellietposities zonder extra apparatuur aan te schaffen en gebruik kunnen maken van hun bestaande satellietontvanger. Doordat er tijdens de renovatie (uitgevoerd door Plegt-Vos) een hefsteiger wordt geplaatst moet het GSO signaal voor de werkzaamheden aanwezig zijn. Mede hierdoor is er voor gekozen om het GSO tracé buiten langs aan te brengen. Door de balkons worden door ons boringen aangebracht zodat bovenliggende woningen bereikt worden. De bekabeling wordt aangebracht in een speciaal ontworpen RVS goot. Medio juli worden de laatste 20 woningen opgeleverd waarmee vanaf dat moment alle 348 bewoners geen schotel meer nodig hebben ( en niet meer is toegestaan). Buiten het standaard GSO signaal worden er ook tv en internetdiensten aangeboden, tv vanaf 12,95 euro en een alles in 1 pakket voor 30 euro. De eerste wijk in Overvecht zonder schotels aan de gevel!
Kijk hier voor de Diseqc instellingen voor uw satellietontvanger voor dit project.
Ankara Utrecht
In opdracht van Nijhuis bouw wordt het complex op de Ankaradreef van Portaal voorzien van een multimedia netwerk waarmee alle 174 woningen ook de beschikking krijgen over een volwaardig GSO systeem met doorgifte van 8 satellietposities. Doordat er in deze grootscheepse renovatie is gekozen om de collectieve verwarmingsleidingen te verwijderen worden de multimediakabels (coax en 4 glasvezelkabels per woning) door de vrijgekomen sparingen aangebracht, gebruikmakend van een speciaal ontworpen goot. In deze goot worden de Reggefiber (glasvezel), Ziggo en GSO kabels opgenomen. Uniek is dat wij alle bekabeling aanbrengen, ook voor Reggefiber en Ziggo. Hierdoor is maar 1 bezoek nodig om alle disciplines aan te brengen.
Bij Ankara is ervoor gekozen om de verdeling over het dak aan te brengen en in de woningen op de 10 verdieping een, in eigen beheer, dakdoorvoer te maken. Op 1 dag worden 29 woningen voorzien van dakdoorvoer, GSO kabels, Reggefiber kabels, Ziggo kabels en worden de woningen volledig afgemonteerd met goot en einddozen.
 
Woensdag 30 april wordt er gestart met de eerste 29 woningen, voor de bouwvak wordt het project opgeleverd. Buiten het standaard GSO signaal worden er ook tv en internetdiensten aangeboden, tv vanaf 12,95 euro en een alles in 1 pakket voor 30 euro. Weer een flat in Overvecht zonder schotels!
Kanaleneiland Zuid (KEZ)
In opdracht van Portaal  worden de 4 blokken met elk 48 woningen op Kanaleneiland voorzien van een multimedianetwerk (coax en 4 glasvezelkabels per woning). Net zoals Op de Ankaradreef heeft Portaal voor het participatiemodel gekozen, waarbij er niet alleen door Portaal maar ook door ons wordt geïnvesteerd in het GSO systeem. Elk blok krijgt zijn eigen GSO systeem wat wordt verdeelt over het dak. De dakdoorvoeren worden door ons aangebracht waarmee we de onderliggende woningen bereiken. De collectieve CV leidingen worden weggenomen (individuele verwarming) waardoor de vrijgekomen sparingen verbruikt worden voor de Multimediakabels. De sparingen worden door ons brandwerend afgedicht en de bekabeling wordt opgenomen in een speciaal ontworpen goot welke de sparingen afdekt en waarin Ziggo, Reggefiber en de GSO bekabeling door ons wordt opgenomen en afgemonteerd.
De werkzaamheden starten midden mei. Buiten het standaard GSO signaal worden er ook tv en internetdiensten aangeboden, tv vanaf 12,95 euro en een alles in 1 pakket voor 30 euro.
Mont Blanc en Maarten Luther Utrecht
In opdracht van Cas Sombroek worden de twee complexen van Eigen Haard met 172 woningen in Amstelveen voorzien van een multimedianetwerk (coax, UTP en fiber-Duct). Op Maarten Luther is ervoor gekozen om langs de gevel een RVS goot aan te brengen met, per woning een kleine RVS goot naar de woning. In de liftopbouw is het GSO kopstation opgenomen waaruit de bekabeling via een goot over het dak naar de goten is aangebracht. Maarten Luther is sinds maart opgeleverd, op Mont Blanc  starten de werkzaamheden eind mei.
Naast het GSO signaal worden er ook tv en internetdiensten aangeboden, tv vanaf 12,95 euro en een alles in 1 pakket voor 30 euro.
 
Wisselwoningen Utrecht
Doordat er 20 wisselwoningen voor telkens 1 maand worden bewoont en hier geen internet en tv beschikbaar is, voeren wij voor Portaal een uniek draadloos internet en tv systeem uit. Vanaf een tegenoverliggend flatgebouw worden de 20 wisselwoningen met WiFi internet aangestraald, gebruikmakend van onze straalverbindingen in de omgeving. Hierdoor hebben de bewoners de beschikking over draadloos internet in hun tijdelijke woning. Toegang wordt aan de bewoners gegeven door gebruik te maken van een gebruikersnaam en wachtwoord (welke automatisch verloopt na de tijdelijke periode). Tevens beschikken alle woningen over digitale TV zodat de Nederlandse zenders bekeken kunnen worden. Na 18 maanden wordt het volledige systeem weer ontmanteld.
 
AVRO-TROS
Nadat er eind 2013 een volledig digitaal TV ontvangstsysteem door ons is aangebracht, via glasvezel en via het UTP netwerk, wordt medio mei het nieuwe pand van de AVRO-TROS door ons voorzien van LG TV toestellen. De toestellen beschikken over een ingebouwde DVB-C tuner. Alle zenders worden in HD doorgegeven waardoor er een optimale beeldkwaliteit beschikbaar is. Ook de signalen van de studio worden in HD aangeboden. Door gebruik te maken van het LG Pro Centric systeem beschikken de TV toestellen tevens over een informatieschil waarmee de bezoekers en medewerkers geïnformeerd kan worden.
 
Digitale TV en WiFi internet bungalowpark Kerkendel
Het gehele bungalowpark in Kootwijk wordt door ons voorzien van digitale TV (op basis van DVB-T modulatie). Alle bungalows hebben hierdoor de beschikking over een superieure beeldkwaliteit, waaronder zelfs een aantal zenders in HD. De zenders worden betrokken via onze Wholesale constructie met CanalDigitaal zakelijk. Door de veel lagere abonnementskosten dan voorheen is de gehele investering binnen 1 jaar terugverdient.
 
Tevens wordt het gehele netwerk gereed gemaakt voor WiFi internet. Kerkendel is het eerste park in Europa welke gebruik gaat maken met de nieuwe Televes WiFi coaxdata modem. Op zeer eenvoudige manier wordt het internet (met een back bond snelheid van 1 Gbps !) over het bestaande coaxnetwerk getransporteerd naar de bungalows. In elke bungalow (welke zich heeft aangemeld en meebetaald) wordt de Televes WiFi coaxdata modem geplaatst waardoor de bungaloweigenaar of huurder beschikt over WiFi internet.
 
 
 
 
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign