loading

Business > Hospitality TV systems > IP-TV systems
 NL EN
search
Hospitality IP-TV
IP-TV is een distributietechniek waarbij de TV zenders op basis van IP (Internet Protocol) zijn en op een UTP of glasvezelnetwerk worden aangeboden (optioneel ook via coaxkabel via Televes coaxdata apparatuur).

Op elke kijkplek dient een IP-TV settop box geïnstalleerd te worden op het IP-TV signaal zichtbaar te maken op het TV toestel. Ook zijn er TV toestellen met een ingebouwde IP-TV box, de connected TV toestellen (Samsung en LG).

De IP-TV techniek wordt ook toegepast voor het distribueren via WiFi of via het internet waarbij de zenders eenvoudig met een smartphone of tablet zijn te ontvangen. Deze techniek heet OTT (Over The Top TV).

IP-TV techniek

Er zijn vele IP-TV systemen maar geen enkel systeem is zo doordacht en gebruiksvriendelijk als het Ikusi Flow IP-TV systeem. De ontwikkeling van dit Ikusi Flow systeem heeft jaren in beslag genomen en niet zonder succes. Het meest universele TV ontvangstsysteem van dit moment. Alle modules zijn volledig universeel. Ingang satelliet en/of kabel TV en/of Digitenne, uitgang IP-TV en optioneel digitale TV (software keuze in DVB-C of DVB-T).

Echter, met een IP-TV ontvangststation waarbij een IP-TV stream met zenders wordt gecreëerd, is er nog geen apparaat (TV, IP-TV box of smartphone) die het IP signaal "snapt". Om dit realiseren zijn er drie mogelijkheden.

  1. Via een STB software tool welke in het IP-TV ontvangststation wordt geactiveerd. Hiermee herkennen IP-TV settop boxen de IP stream en zijn de diverse TV zenders te ontvangen. Ook de Samsung en LG TV toestellen met een ingebouwde settop box (connected TV) zullen deze stream begrijpen en als TV zenders doorgeven. Dit systeem is niet interactief maar is eenvoudig in te stellen en behoeft geen wekelijks of maandelijks onderhoud (gegevens wijzigen).
  2. Via het toepassen van speciale middleware. Wij leveren Arantia (Televes) middleware wat ervoor zorgt  dat er interactief gecommuniceerd wordt met alle kijkpunten (IP settop box of connected TV). Afhankelijk van de keuze van de verschillende opties moet dit systeem dagelijks, wekelijks of maandelijks door u worden voorzien van nieuwe informatie (bijvoorbeeld menu van het restaurant).
  3. Wanneer er een OTT server wordt ingezet (Over The Top TV) dan is het mogelijk in het IP netwerk diverse TV zenders aan te bieden welke op een smartphone of tablet kunnen worden bekeken. Een zeer gebruiksvriendelijk systeem waarbij als bron een aantal zenders worden geselecteerd en via een standaard browser bekeken kunnen worden
 
 

 
 
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign