loading

Business > Hospitality TV systems > Digital TV systems
 NL EN
search
Hospitality  digitale TV

Doordat wij gebruik maken van professionele Televes apparatuur is het toepassen van een digitaal TV ontvangststation zeer bedrijfszeker. Daarnaast zijn alle beschikbare bronnen (aanvoer van de zenders) tegenwoordig al digitaal. De centrale apparatuur zorgt ervoor dat er verschillende zendes van de bronnen worden geselecteerd en hier wordt een nieuwe playout van gemaakt. Zenders welke gecodeerd zijn worden door de apparatuur in combinatie met een CAM en (CanalDigitaal of Digitenne) kaart gedecodeerd. Samen met u bepalen wij welke zenders in de playout komen te staan.

Aanvoer van TV zenders
Om de verschillende TV zenders met een Televes TV ontvangststation (de centraal geplaatste apparatuur) wordt er uit één of meerdere bronnen een selectie gemaakt: r:

  • via satelliet (in DVB-S en DVB-S2),
  • via Digitenne (in DVB-T en DVB-T2),
  • via kabel TV onder andere Ziggo (in DVB-C of als IP stream)
  • via glasvezel (in DVB-C of als IP stream)

Distributie
Samen met u zoeken wij naar de beste distributie methode. De zenders kunnen in ‘normale’ digitale techniek worden doorgestuurd in:

  1. DVB-C (QAM modulatie)
  2. DVB-T (COFDM modulatie)
  3. IP-TV techniek (internet stream)

De meest voorkomende distributietechniek in Nederland is DVB-C. Nagenoeg alle moderne TV toestellen beschikken over een ingebouwde DVB-C tuner waarmee alle zenders zonder tussenkomst van een settop box bekeken kunnen worden. Het voordeel van DVB-C modulatie is het grote aantal TV zenders welke per module kunnen worden doorgegeven. Het nadeel is dat het (bestaande) coaxnetwerk goed en goed ingeregeld moet zijn.

DVB-T modulatie wordt veel in het buitenland toegepast doordat hier veel "Digitenne" zenders beschikbaar zijn. Ook hier zijn de meeste moderne TV toestellen voorzien van een ingebouwde DVB-T tuner. Het voordeel van DVB-T modulatie is dat er geen hoge eisten worden gesteld aan het (bestaande) coaxnetwerk. Een nadeel is dat er minder zenders per module kunnen worden doorgestuurd.

IP-TV wordt veelvuldig toegepast in hotels en bij bedrijven waar een UTP netwerk aanwezig is of waar interactieve TV gewenst wordt.

Ikusi Flow: Klik hier om productpecificaties te downloaden.
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign