loading

Business > Internet and WiFi park en camping > Internet systeem opzet
 NL EN
search
Internet management

Het hart in de door ons aangeboden internet oplossing is een controller/management router. Deze router zorgt ervoor dat het internetverkeer volledig wordt gecontroleerd. Niet alleen belangrijk voor nu, 2016/2017, maar ook zeker belangrijk over 2 of over 5 jaar.
Hertzinger Muliwan Management-routerOver twee jaar worden er hele andere eisen gesteld aan het internet en moet er misschien verkeer worden geblokt. Er zijn of komen wellicht specifieke diensten die je als park eigenaar wellicht niet wilt en moet blokken anders wordt de aanvoer (back-bone) door een aantal gebruikers dusdanig belast dat de overige gasten geen internetverbinding meer hebben. Een ander voorbeeld is het aantal gebruikers. Kwam vijf jaar geleden een gast met een laptop dan was dat “de internet verbinding”. Nu komt een gezin van vijf minimaal met 8 “devices” (smartphones, tablets, geluidsapparatuur e.d.). Dit soort limieten zijn in te richten en op elk moment bij te stellen in de controller/managementrouter. 

Deze controller/managementrouter zorgt er onder andere voor dat;

 • de gasten toegang krijgen via "uw" landingspagina,
 • de gast met een wachtwoord moet inloggen, gratis of tegen betaling (via iDeal/Paypal/Creditcard),
  of via Social Pay (Facebook)
 • de bandbreedte per gebruiker (device) wordt gemaximaliseerd hierdoor zal 1 zware gebruiker1.    niet het gehele WiFi systeem onderuit halen,
 • de snelheid evenredig wordt verdeelt tussen het aantal gebruikers (devices),
 • maximaal aantal gebruikers (devices) per modem of per user,
 • toekomstige diensten of services welke op het internet worden aangeboden kunnen eventueel worden geblokt .
Internet operationeel beheer
Naast de verschillende technische oplossingen voorzien we ook in oplossingen met betrekking tot het operationele aspect. Voor het technische beheer wordt software gebruikt om het gehele netwerk en functioneren van de hardware te monitoren. Hiermee beheert u de klantentoegang op eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze.

Het  netwerk kan eenvoudig worden gemanaged met de netwerk management applicatie.

Het informeert onder andere over de status van de straalverbindingsmodem (aanvoer) van de WiFi modems in de huisjes, de WiFi Access Points, de netwerkbelasting en verkeershistorie, gebruikersstatus, en vele andere zaken.

 • Automatische netwerk detectie en lay-out
 • Bewaking van de verbindingen
 • Grafische weergave van de netwerkopbouw
 • Eenvoudige installatie van de software
 • Per link grafische weergave gebruik
 • Directe remote toegang voor beheer hardware


Via een PC of bijvoorbeeld een smartphone is te zien of een WiFi modem actief is (groen) of in storing is (rood). Dit geldt ook voor de WiFi acces points en de modem van de aanvoer. Ook op hoogfrequent niveau is elke WiFi modem afzonderlijk uit te lezen.
Tijdens eerste installatie wordt van het gehele netwerk een rapportage gemaakt met een hoogfrequent overzicht van elke modem. Door deze unieke en zeer uitgebreide gegevens kunnen we eventuele onvolkomenheden in het netwerk, connectoren, einddozen of aansluitsnoeren direct bepalen. 

Op elk moment zijn de meest actuele gegevens door middel van een rapportage via de Televes software beschikbaar. 

 Uitlezing Hoogfrequent specificaties per modem

Televes Coaxdata master/slave met SFPTeleves Coaxdata master/modemTeleves Coaxdata WiFi modem
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign