loading

Business > Wholesale > Nieuws
 NL EN
search
Nieuws
Modulator DVB-S/S2 naar DVB-T
Ikusi STC 100 en STC 200.

Een unieke nieuwe serie van Ikusi waarbij DVB-S/S2 (satelliet) wordt omgezet naar DVB-T (“Digitenne” over coax). Alle moderne TV’s geproduceerd na 1996 zijn voorzien van een DVB-T tuner, hierdoor kunnen deze TV’s digitale DVB-T programma’s ontvangen. Door de robuuste modulatietechniek in DVB-T zijn storingen in het bestaande netwerk nagenoeg uitgesloten.

Deze techniek werd door Ikusi al in eerdere modellen toegepast maar nu zijn de nieuwe Ikusi modellen voorzien van Ethernet aansluiting zodat programmeren en controleren van de apparatuur ook op afstand kinderlijk eenvoudig is geworden. Al deze nieuwe types van Ikusi zijn voorzien van een programmeerbare input (met DiSEqC 1.0) zodat, op afstand, de cassette geprogrammeerd kan worden op een andere satelliet of polariteit. De Ikusi STC 200 is gelijk aan de Ikusi STC 100 maar dan in een twin uitvoering, twee afzonderlijke satelliet inputs naar één hoogfrequent outputs.

De gehele DVB-S of DVB-S2 input multiplex kan worden gedecodeerd en alle zenders in deze transportstream kunnen als Free to Air (FTA) in het netwerk worden doorgestuurd, ook in digitale kwaliteit maar dan in DVB-T of DVB-T2.

Of het nu gaat om DVB-S (MPEG-2) of DVB-S2 (MPEG-4) alle zenders worden door de Ikusi cassettes transparant omgezet in COFDM modulatie (DVB-T of DVB-T2).
De commerciële en publieke HD zenders zijn officieel nog niet beschikbaar voor doorgifte in hotels of recreatieparken maar deze Ikusi head-end apparatuur is er al voor geschikt. Zodra de zenders in HD beschikbaar zijn, kunnen de Ikusi cassettes, op afstand, worden omgeprogrammeerd en zijn de (Nederlandse) zenders in HD beschikbaar.

Doordat vele Nederlandse zenders in een beperkt aantal multiplexen beschikbaar zijn, kan er een head-end worden opgebouwd met een beperkt aantal Ikusi STC’s. Hierdoor kan er al een digitaal Ikusi head-end worden geleverd voor nog geen 10 duizend euro (met doorgifte van 20 zenders !).

Laat u snel informeren naar de mogelijkheden. Proberen kan ook; installeer een nieuw digitaal Ikusi head-end bij uw klant in een hotel of recreatiepark, bent u of uw klant niet tevreden dan kan het Ikusi head-end binnen 4 weken worden geretourneerd.
 

Internet over Coax
Geheel nieuw is deze oplossing om internet over de coaxkabel te distribueren. In het verleden bestonden er al systemen echter deze systemen waren relatief kostbaar en functioneerde niet in alle netwerken. Televes heeft met 3e generatie internet over coax de oplossing gevonden.


Doordat er enorme verschillen kunnen zijn tussen de eerste Slave in het netwerk en de laatste Slave in het netwerk (85dBuV) zijn nagenoeg in alle coax netwerken geschikt om deze apparatuur toe te passen en dus alle locaties te voorzien van internet.

De Centrale en de Slave (unit in de woning of hotelkamer) zijn identiek, softwarematig wordt er aangegeven of het een Centrale of Slave betreft. Het systeem kan maximaal 100Mbps doorsturen naar één of meerdere Slaves (256). De 100Mbps wordt dan gedeeld door het aantal Slaves. Per sterpunt kan een extra Centrale worden geplaatst om meer bandbreedte beschikbaar te hebben.

Via een additionele apparaat (Televes ToX – zie foto) zijn alle Centrales en Slaves volledig via het internet te controleren en bedienbaar. Vele waarden zijn uitleesbaar zodat storingen of problemen zeer snel kunnen worden achterhaald (en is er dan een vermoedelijk defect, de monteur hoeft maar één type mee te nemen, de Centrale en Slaves zijn identiek).

Alsof het niet genoeg is . . . Internet via het lichtnet? Ook dit is mogelijk. De Televes unit is geschikt voor Internet via het stopcontact (Homeplug)

Praktijk
In mei 2011 worden alle kamers in een bestaand hotel uitgevoerd met de Televes internet apparatuur. Via deze apparatuur wordt in alle kamers een volledig IP TV systeem aangeboden. Buiten dat de kosten lager zijn dan een nieuw LAN netwerk aan te leggen, hoeven er in het hotel geen vleugels dicht voor aanleg. Komt er een kamer vrij dan wordt de Slave gemonteerd en is direct internet acces aanwezig in de hotelkamer.
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign