loading

 NL EN
search
Peter Naaktgeboren van vakantiepark de Heigraaf: Onze gasten moeten vooral genieten…

Vakantiepark de Heigraaf op de Utrechtse Heuvelrug is al ruim 50 jaar een bakermat van rust & ruimte. In die 50 jaar is er veel veranderd, zo heeft de invulling van het begrip genieten een andere betekenis gekregen. Met name de laatste decennia is ook het hebben van een goede internet (WiFi) verbinding een belangrijk onderdeel geworden. Zeker op een vakantiepark.

Peter Naaktgeboren is op het nostalgische familiepark als event manager ook betrokken bij het interneten het coax-(tv) netwerk. ‘Met onze oude internet WiFi oplossing hadden, met name onze vaste gasten in de chalets problemen met het verkrijgen van een internetverbinding. De WiFi mast konden ze zien staan maar vanuit de chalet een verbinding maken luktevaak niet.’ Peter vertelt hoe met name de vaste gasten ’s-ochtends bij de campingwinkel het al regelmatig hadden over het slechte internet hadden en hij vaak werd aangesproken over de traagheid van het internet en de moeite die sommige gasten hadden met het verbinding maken. ‘Samen met Dhr. van de Lagemaat, eigenaar van het park,  hebben we gekeken naar oplossingen en wat schepte onze verbazing, op nog geen 15 minuten van ons vandaanwas er een bedrijf dat aangaf ons een passende oplossing te kunnen bieden!
 
Oplossingsgericht denken
Bij Hertzinger hebben we onze wensen en eisen toen kenbaar gemaakt. Zo was een belangrijke eis dat wij internet wilde aanbieden zoals mensen deze ook thuis zouden hebben, dus geen lastige inlog procedures of configuraties. Gewoon je eigen WiFi verbinding selecteren en klaar.
 
Persoonlijk internet
Omdat het grotendeel van het vakantiepark is voorzien van een coaxnetwerk kwam Hertzinger met de coaxdata oplossing. Een techniek waarbij het bestaande coax (CAI) netwerk geschikt wordt gemaakt voor het ontsluiten van internetsignaal. ‘Zo heeft iedere gast de beschikking over een persoonlijk internet aansluiting. De chalets hebben een coaxdata modem met een ethernet aansluiting en een ingebouwde WiFi hotspot en de overige gasten die internet willen, krijgen bij aankomst een coaxdata modem mee die ze heel eenvoudig kunnen aansluiten en gebruiken.’
 

WiFi masten
‘Daar waar we geen CAI aansluitingen hadden, bijvoorbeeld op de trekkersvelden, heeft Hertzinger een WiFi mast geplaatst. En zo heeft het gehele vakantiepark WiFi internet zoals thuis’, glundert Peter. Met recht is hij blij en tevreden. Het hoogseizoen is net voorbij en afgelopen periode heeft hij praktisch geen klachten gekregen over het internet. ‘Onze gasten konden doen waarvoor ze naar de Heigraaf kwamen, genieten!’
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign