moment...

 NL EN
zoek
Ook uw zakelijk Digitenne klanten gaan binnenkort op zwart

Ook uw zakelijke Digitenne klanten gaan op zwartKPN begint binnenkort met het omzetten van het Digitenne (DVB-T) signaal naar DVB-T2 met HEVC compressietechniek (videocodec H.265). HEVC, oftewel High Efficiency Video Coding zorgt voor een hogere kwaliteit met een lagere bitrate waardoor HD televisie via de ether mogelijk wordt. Dat KPN met deze ombouw start is een onderdeel geweest in het opnieuw verkrijgen van de licenties om TV en radio digitaal via de ether te versturen.

Een nadeel van de omzetting naar DVB-T2 is dat alle huidige Digitenne of DVB-T settop boxen en televisies met ingebouwde DVB-T tuners niet geschikt zijn om de nieuwe HD zenders te ontvangen. Nieuwe Ultra-HD (4K) flatscreens beschikken meestal wel over een DVB-T2 decoder geschikt voor de nieuwe compressietechniek (H.265). KPN zal de bestaande consumenten (abonnees) met een bruikleen DVB-T box benaderen en de DVB-T box omruilen voor een DVB-T2 HEVC (H.265) variant.

Maar wat te doen wanneer u zakelijke gebruik maakt van de DVB-T ontvangsttechniek in een head-end? Wilt u weten welke oplossingen Hertzinger heeft om u hierin te ondersteunen, bel dan 033 – 4610 337 of stuur een email.

Bel 033 - 4610337 of mail ons
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign