moment...

 NL EN
zoek
Zorg dat je basis goed is

“Zorg dat je basis goed is”, eigenaar Alex van der Grift van Allurepark de Krakeling vertelt over internet en WiFi op zijn park.


Allurepark de Krakeling ligt aan de rand van Zeist op de Utrechtse Heuvelrug. Vlakbij het KNVB sportcentrum, het Zeisterbos en de kozakkenput is er ruimte voor 250 stacaravans en 350 tourplaatsen. “Genoeg te beleven, maar naast sport en recreatiemogelijkheden willen onze gasten ook gewoon een goede internetverbinding.” Eigenaar Alex vertelt dat zijn park al jaren internet en WiFi aanbiedt, echter met 6 gestapelde ADSL lijnen voor in de hoogtij dagen 600 plaatsen ontstonden er op het park virtuele files.Om internet WiFi op zijn park te optimaliseren en de klanttevredenheid verder te verbeteren werd tv- en internetprovider Hertzinger uit Leusden gevraagd om een toekomstgerichte upgrade van de bestaande internetinfrastructuur te doen. “We hadden natuurlijk een paar eisen, ten eerste wilde ik mijn receptie niet belasten met gasten die een inlogcode nodig hebben. En ik wilde voldoende snelheid aanbieden zodat onze gasten ook bijvoorbeeld Netflix en Youtube filmpjes kunnen bekijken.”

Voor een toekomstgerichte oplossing is een flexibele aanvoer essentieel. En zo werd er door van der Grift zelf gegraven om een glasvezelkabel richting het park te krijgen. “Je moet zorgen dat je basis goed is, dit eerste advies van onze partner Hertzinger hebben we direct opgevolgd. Onze vaste campingplaatsen hebben we vervolgens ontsloten via het bestaande coaxnetwerk.” Middels een speciale coaxdata oplossing kan er via het bestaande coaxnetwerk breedband internetverbindingen worden aangeboden. Iedere vaste recreatieplek kan dan met  een speciale modem beschikken over een breedband internet aansluiting (zoals thuis). Hetzelfde modem creëert ook een beveiligd WiFi. In totaal beschikt iedere vaste plek over 6 internetaansluitingen met een gemiddelde snelheid van 5Mbit/s. “Genoeg om een Netflix serie in HD te bekijken.”

Voor de tourplaatsen heeft Hertzinger een structuur gebouwd met verschillende WiFi acces points. “Hiermee wordt een veel hogere internetsnelheid gewaarborgd en zorgen we dat de access points voldoende WiFi connecties aankunnen.” Dit is volgens Alex één van de valkuilen die campingeigenaren maken, “er wordt te veel gefocust op internetsnelheid en vaak vergeten dat gasten meerdere apparaten gebruiken. Als een netwerk dan te weinig connecties aankan staan de gasten alsnog in een digitale file.”

Om te zorgen dat gasten van de Krakeling zelf kunnen bepalen wanneer en hoe lang ze een WiFi verbinding nodig hebben, ontwikkelde Hertzinger een speciale WiFi landingspagina. “Wij bieden onze gasten elke dag 45 minuten gratis WiFi. Willen klanten langer internetten dan kunnen zij via de speciale Krakeling WiFi landingspagina extra internettijd bijkopen. De gehele afhandeling gaat online dus hiermee voldoen we ook aan de eis om onze receptie te ontlasten.”

Allurepark de Krakeling werkt al jaren samen met Hertzinger en als het aan Alex van der Grift ligt gaat deze samenwerking nog jaren door. “De mensen bij Hertzinger zijn echte Willy Wortels, zij zorgen altijd voor een goed werkende internet en WiFi oplossing. Daarnaast zijn zij het enige aanspreekpunt voor het gehele traject. Of het nu om de aanvoer gaat, de infrastructuur of de speciale landingspagina, Hertzinger beheert het gehele proces en dat werkt in de praktijk erg prettig.”

Wilt u weten wat Hertzinger voor u kan betekenen?
Bel dan vrijblijvend met Margo Dillema via 033 - 4610 337
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign