moment...

 NL EN
zoek
Friese Koers: provincie kan met Satelliet Internet 50 miljoen besparen.
Vrijdag 08-11-2013
FRYSLâN - De Statenfractie Friese Koers wil de 33000 aansluitingen in de zogenaamde witte gebieden van onze provincie voorzien van breedbanddienst via de Astra Satelliet.

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “Dit is veel goedkoper en een betere oplossing voor snelle internetverbinding met een kleine schotel voor alle witte gebieden in Fryslân waar nog geen goede internetverbinding is. Het is een veel goedkoper alternatief voor de consument in de witte gebieden omdat de kosten per aansluiting 850 euro bedragen in plaats van de 2200 euro aansluitingskosten van het breedbandplan van gedeputeerde Poepjes.

Daarnaast bedraagt de totale investering van Internet via Satelliet van de in totaal 33.000 aansluitingen 28 miljoen euro volgens prijsopgave van het bedrijf “Vreugdenhil Computers” te Bolsward. De provincie gaat uit van een totale investering van breedband in witte gebieden van ruim 80 miljoen euro. Ook is het grote voordeel van Satelliet Internet dat de consumenten in dunbevolkte gebieden vanaf morgen snelle internetverbinding kan hebben in plaats van de jaren durende oplossing van de provincie. Tenslotte is de oplossing van Internet via de Satelliet een veel meer milieuvriendelijke oplossing dan ouderwets graven in de grond,”  aldus fractievoorzitter Jelle Hiemstra.

De Statenfractie Friese Koers gaat het voorstel indienen bij Provinciale Statenvergadering.
 
Webdevelopment | Opmerkelijk Marketing & Xites webdesign